Innotherm zoekt een (civiel) technische student

Bodemenergie en duurzame energieoplossing

Opdrachtgever
InnoTherm
Gemeente
Boxmeer
Niveau
HBO
Vakgebied
Techniek
Soort stage
Meewerkstage

InnoTherm wil een bijdrage leveren aan het comfortabel maken en verduurzamen van uw woon- en werkomgeving. Wij bieden Turn-Key oplossingen op het gebied van bodemenergie en hemelwater infiltratiesystemen.

Ruim 90% van de energie die we op aarde gebruiken komt van fossiele brandstoffen. Naast het feit dat deze opraken, zijn fossiele brandstoffen verantwoordelijk voor de uitstoot van broeikasgassen. Het gevolg daarvan is enorme vervuiling van het klimaat. Om nadelige gevolgen van klimaatverandering te beperken, werken wij aan de realisatie van duurzame bodemoplossingen. Tevens staat onze eigen aardgasvoorziening onder druk door recente gebeurtenissen in Groningen en het buitenland.

De huidige systemen van energievoorziening en waterbeheer zijn daarom toe aan verandering. Energiebronnen die geen luchtvervuiling en nauwelijks CO2-uitstoot veroorzaken. Bovendien raakt deze alternatieve energie nooit op. Welkom in onze duurzame wereld!

InnoTherm ontwerpt en installeert complete warmtepompinstallaties voor woningen en utiliteitsgebouwen van de bron tot en met de warmtepomp. Dit alles met eigen materieel en personele inzet. InnoTherm is volledig gecertificeerd voor het realiseren van de ondergrondse (BRL11000) en bovengrondse installaties (BRL6000-21).
 

Voor grotere panden en utiliteitsgebouwen realiseert InnoTherm verticale infiltratiebronnen voor het afvoeren van grote hoeveelheden regenwater. Gebouwen kunnen hierdoor geheel afgekoppeld worden van het hemelwaterafvoerriool. InnoTherm is gecertificeerd voor het realiseren van verticale grondboringen (BRL2100).

Inhoud opdracht

Voor deze meeloopstage kun jij je onder andere gaan bezighouden met energietechniek, transmissieberekeningen, offertes en calculaties. Ook kun jij je gaan verdiepen in de Energie Prestatie Coëfficiënt van gebouwen, en berekeningen gaan doen voor nieuwe projecten. Er is ruimte voor je eigen aanvulling en initiatief, en de precieze invulling van de stage hang af van je opleiding en leerjaar.

Wat zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar nieuwsgierige en gemotiveerde studenten in de richting van Installatietechniek, Energietechniek of Civiele Techniek.

Reactieformulier