Gemeente Bergen zoekt een commerciële communicatie student

Communicatie Sociaal Domein

Opdrachtgever
Gemeente Bergen
Gemeente
Bergen
Niveau
HBO
Vakgebied
Marketing / Sales / Communicatie
Soort stage
Meewerkstage

De gemeente Bergen kent een organisatiestructuur van vier afdelingen, te weten: Ruimtelijk domein, Sociaal Domein, Dienstverlening en Bedrijfsvoering. Deze uitgestrekte gemeente in de kop van Noord-Limburg (13.500 inwoners) heeft ambities op haar beide speerpunten “ondernemen met de natuur” en “Sociale Cohesie”.
 
De afdeling Sociaal Domein is op zoek naar een   stagiaire Communicatie
 
Huidige situatie:
De gemeente Bergen maakt zich sterk voor de jeugd. Dit doen ze niet alleen door ervoor te zorgen dat de gewenste jeugdzorg beschikbaar is maar ook preventief. Dat wil zeggen dat in de gemeente Bergen ingezet wordt op het voorkomen van zorg of problemen in het opgroeien en opvoeden van kinderen en jongeren (0 tot 23 jaar). De gemeenschap speelt hierin een belangrijke rol. Hierbij kun je denken aan; ouders; jongeren; het onderwijs; het sociaal team; de verenigingen (sport en cultuur). Maar op welke manier ‘verleiden’ we de gehele gemeenschap om zich in te zetten zodat kinderen en jongeren veilig kunnen opgroeien? We zijn op zoek naar een stagiaire die op een creatieve, eigentijdse manier een strategisch beleidsplan kan ontwikkelen en implementeren en ons daarmee helpt antwoord te vinden op bovenstaande vraag.
 
Binnen de afdeling Sociaal Domein bieden we de stagiaire de mogelijkheid om ervaring op te doen op het gebied van strategische communicatie binnen een specifiek thema: jeugd.
 
Je zult als stagiaire terecht komen in een veelzijdig team van beleidsadviseurs. Dit team bestaat uit 11 gedreven beleidsadviseurs en houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als; participatie; wmo; jeugdzorg; sport; cultuur en welzijn.
 
Functieomschrijving:
De stagiaire werkt samen met de beleidsmedewerker Jeugd binnen het Sociaal Domein. Zij is inhoudelijk verantwoordelijk voor het beleidsplan ‘preventief jeugdbeleid 2017-2021’. De stagiaire ontwikkelt en implementeert een strategisch communicatieplan. Hierin vindt afstemming plaats met externe partners en de gemeenschap. Het communicatieplan dient vanzelfsprekend aan te sluiten op de behoeften van de doelgroepen.
 
Functie eisen:
We zoeken een stagiaire die:
-       studeert op HBO niveau leerjaar 4 Communicatie
-       durft ‘out of the box’ te denken of beter nog: zonder ‘box’
-       kennis heeft van moderne communicatiemiddelen
-       in staat is om te komen tot een kort, krachtig en bruikbaar communicatieplan
-       flexibel en gemotiveerd is.
-       in staat is om in samenwerking met de doelgroepen te komen tot een gedegen
        communicatieplan
-       de rol van aanjager op zich durft te nemen
-       een teamplayer is
-       open en eerlijk is.

Je kunt via deze link op de vacature reageren.

Reactieformulier