De Zorgresidentie wil met jou het HKZ certificaat behalen

HKZ certificering

Opdrachtgever
De Zorgresidentie
Gemeente
Grave
Niveau
HBO
WO
Vakgebied
Bedrijfskunde
Soort stage
Meewerkstage

Zorgresidentie Groep is een jonge organisatie die onder andere senioren met een zorgvraag deskundige zorg en een aangenaam verblijf biedt. Naast huurappartementen met zorg, is er in het pand van Zorgresidentie Velp een zorghotel gevestigd waar onze gasten onder begeleiding van een medisch en paramedisch team volledig kunnen herstellen en revalideren na een medische ingreep.
In de locatie in Velp (Noord-Brabant) kunnen we maximaal 75 bewoners en hotelgasten huisvesten. Werken bij de Zorgresidentie Groep betekent werken in een prachtige omgeving met een enthousiast en hecht team. Wij geven elke medewerker de ruimte voor eigen inbreng en samen zorgen we voor de meest comfortabele verblijfsomgeving voor onze bewoners.

De opdracht die wij hebben voor de stagiair is het mede opzetten van een kwaliteitshandboek. Wij verwachten van de stagiair dat hij/zij ondersteunt in dit proces. Dit kwaliteitshandboek wordt volgens de HKZ methode opgesteld. Uiteindelijk zal er ook een HKZ certificering plaats vinden.

Eind 2015 is de Zorgresidentie gestart met het proces om uiteindelijk het HKZ certificaat te behalen. Het HKZ certificaat is een certificaat waarmee de Zorgresidentie kan aantonen dat ze voldoen aan de vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg.
Door het behalen van dit certificaat toont de Zorgresidentie aan dat ze aan de volgende criteria voldoen:
- betrouwbare resultaten publiceren;
- cliƫnten centraal stellen;
- goed georganiseerd zijn;
- continu werken aan het optimaliseren van het aanbod;
- voldoen aan de eisen van de sector zelf.

Een externe organisatie toets of de organisatie voldoet aan de HKZ-normen. Deze toetsing is gebonden aan strikte regels. De Zorgresidentie wil door middel van het HKZ certificaat voldoen aan de verwachtingen van de klant.

Naar onze mening kunnen onder andere deze opleidingen aansluiten op de opdracht:
- Bedrijfskunde
- Kwaliteitsmanagement
- Gezondheidswetenschappen
- HBO Verpleegkunde

Reactieformulier