Smit Industrial Heat Treatment zoekt een technische student

Ontwikkeling demontabele oven

Opdrachtgever
Smit Industrial Heat Treatment
Gemeente
Cuijk
Niveau
MBO
HBO
Vakgebied
Techniek
Soort stage
Afstuderen

Smit Industrial Heat Treatment is een gespecialiseerde onderneming met ruim 60 jaar ervaring op het gebied van warmtebehandelingen. Het bedrijf heeft ongeveer 20 werknemers en heeft productiefaciliteiten in Nederland en Duitsland. In Nederland zijn we gevestigd in Katwijk (NB)  en Rotterdam.

Het spanningsarm gloeien van metalen vind onder andere plaats in demontabele ovens die met oliebranders worden gestookt. De temperatuur in de  ovens is zeer belangrijk om de juiste producteigenschappen te bereiken. De ovens worden nu gebouwd met zelfontwikkelde isolatiepanelen die aan stellingen worden bevestigd. We merken dat bij ovens met een hoogte groter dan 4 meter deze bouwmethode erg competitief is. Beneden de 4 meter hebben we meer concurrentie. We zijn dan ook  op zoek naar een constructie waarmee we sneller ovens kunnen bouwen zonder dat we inboeten aan flexibiliteit ten aanzien van de afmetingen, de isolatiewaarde en de duurzaamheid.

Jouw uitdaging is om een nieuw concept te ontwikkelen voor een demontabele oven waarmee we in het segment tot  4 meter minimaal 40% sneller/goedkoper kunnen monteren dan op de huidige manier en die bestand is tegen gloeien bij temperaturen tot 1400°C. Een grondige studie van mogelijke bouwconcepten, mogelijke (isolatie)materialen is een essentieel onderdeel van je stage.

Wat zoeken wij?

Je bent een  MBO-student op het gebied van Werktuigbouwkunde, Bouwkunde of een vergelijkbaar gebied. Je bent op zoek naar een stage -of afstudeeropdracht in een industriële omgeving. 

Wat bieden wij?

Onze stages bieden mogelijkheden voor studenten om vaardigheden en ervaring te verwerven op het gebied van industrieel onderzoek. Tijdens de stage draag ​je bij aan de ontwikkeling van thermische processen die betrokken zijn bij het ​​gloeien van metalen producten. Je werkt samen met SMIT collega’s. Gezien de grootte van ons bedrijf is een grote mate van zelfstandigheid een vereiste. Voor meer informatie zie: http://www.smit-industrial.com

Reactieformulier