Smit Industrial Heat Treatment zoekt een technische student

Ontwikkeling mobiele gasbrander

Opdrachtgever
Smit Industrial Heat Treatment
Gemeente
Cuijk
Niveau
HBO
WO
Vakgebied
Techniek
Soort stage
Afstuderen

Smit Industrial Heat Treatment is een gespecialiseerde onderneming met ruim 60 jaar ervaring op het gebied van warmtebehandelingen. Het bedrijf heeft ongeveer 20 werknemers en heeft productiefaciliteiten in Nederland en Duitsland. In Nederland zijn we gevestigd in Katwijk (NB)  en Rotterdam.

Het spanningsarm gloeien van metalen vind onder andere plaats in mobiele ovens die met oliebranders worden gestookt. De temperatuur in de ovens is zeer belangrijk om de juiste producteigenschappen te bereiken. Oliebranders zijn hiervoor zeer geschikt. Daarnaast produceren ze veel lawaai. Geluidsreductie wordt meer en meer een belangrijk item om bij onze klanten ook in de nachtelijke uren te mogen gloeien. Tevens willen we ons productportfolio uitbreiden door ook de mogelijkheid te kunnen bieden van inzetten van mobiele gasbranders.

Jouw uitdaging is om een nieuw concept te ontwikkelen voor een mobiele gasbrander die voldoet aan alle gestelde normen en veiligheidseisen. Een grondige studie van in de markt verkrijgbare gasbranders is een essentieel onderdeel van de stage, evenals een goed overzicht van mogelijke branderconcepten.

Wat zoeken wij?

Je bent een  HBO-student op het gebied van Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Autotechniek, Technische Natuurkunde of een vergelijkbaar gebied. Je bent op zoek naar een stage- of afstudeeropdracht in een industriële omgeving. Je hebt een bijzondere interesse in verbrandingstechniek en meet- en regeltechniek.

Wat bieden wij?

Onze stages bieden mogelijkheden voor studenten om vaardigheden en ervaring te verwerven op het gebied van industrieel onderzoek. Tijdens de stage draag ​je bij aan de ontwikkeling van thermische processen die betrokken zijn bij het ​​gloeien van metalen producten. Je werkt samen met SMIT collega’s. Gezien de grootte van ons bedrijf is een grote mate van zelfstandigheid een vereiste. Voor meer informatie zie: http://www.smit-industrial.com

Reactieformulier